Blue lagoon
2004.08.31. 17:23
Blue lagoon |
[VODKA ALAP] |
ALKALOM: |
Forr nyri estn |
|
sszetevk: 3 cl Vodka 3 cl citroml 2 cl blue curacao
Dsztk: mentalevl
Pohrtipus: koktlos pohr [Tulajdonkppen ezt a pohrflt nagyon nehz meghatrozni, mert annyi fle van, mint gen a csillag. A legismertebb s legelterjedtebb az gynevezett Martinis pohr (semmi kze nincs a vermutmrkhoz). Ez a Martini nev koktl pohara: magas kecses, talpas, V alak pohr. Az ltalnosabban rtelmezett koktlos poharak a Martini forma klnbz varicii. Koktlokat persze ms pohrban is lehet, st szoks felszolglni (old fashionedes vagy long drinkes poharat is hasznlhatunk) de tulajdonkppen nincs szably. ]
Alkoholtartalom: kzepes

| |
Elkszts: Az alapanyagokat shakerben sszerzzuk majd koktlos pohrba, szrjk.
Trkkk, jtancsok: A shakerben val rzs [A shakerben val rzsnak kt szerepe van: az egyik, hogy az alapanyagok jl sszekeveredjenek, a msik pedig az, hogy az ital jl lehljn, ezltal lvezhetbb legyen. Fontos az is, hogy mindig a jeget tesszk elszr a shakerbe (pohrba) s csak azutn adjuk hozz az egyb sszetevket, ellenkez esetben az ital knnyen kifrccsenhet a pohrbl. A koktlksztsnek vannak bizonyos iratlan szablyai, ilyen pldul az is, hogy a shakerbe mindig annyi szem jeget tesznk ahny adag koktlt ksztnk. ( Ez azrt fontos, mert ha tbbet tesznk az olvad jg knnyen felhgtja az italt.) ] |
|