Blue lagoon
2004.08.31. 17:23
Blue lagoon |
[VODKA ALAPÚ] |
ALKALOM: |
Forró nyári estén |
|
Összetevők: 3 cl Vodka 3 cl citromlé 2 cl blue curacao
Díszítők: mentalevél
Pohártipus: koktélos pohár [Tulajdonképpen ezt a pohárfélét nagyon nehéz meghatározni, mert annyi féle van, mint égen a csillag. A legismertebb és legelterjedtebb az úgynevezett Martinis pohár (semmi köze nincs a vermutmárkához). Ez a Martini nevű koktél pohara: magas kecses, talpas, V alakú pohár. Az általánosabban értelmezett koktélos poharak a Martini forma különböző variációi. Koktélokat persze más pohárban is lehet, sőt szokás felszolgálni (old fashionedes vagy long drinkes poharat is használhatunk) de tulajdonképpen nincs szabály. ]
Alkoholtartalom: közepes
| |
Elkészítés: Az alapanyagokat shakerben összerázzuk majd koktélos pohárba, szűrjük.
Trükkök, jótanácsok: A shakerben való rázás [A shakerben való rázásnak két szerepe van: az egyik, hogy az alapanyagok jól összekeveredjenek, a másik pedig az, hogy az ital jól lehüljön, ezáltal élvezhetőbb legyen. Fontos az is, hogy mindig a jeget tesszük először a shakerbe (pohárba) s csak azután adjuk hozzá az egyéb összetevőket, ellenkező esetben az ital könnyen kifröccsenhet a pohárból. A koktélkészítésnek vannak bizonyos iratlan szabályai, ilyen például az is, hogy a shakerbe mindig annyi szem jeget teszünk ahány adag koktélt készítünk. ( Ez azért fontos, mert ha többet teszünk az olvadó jég könnyen felhígítja az italt.) ] |
|