Calvados bólé
2004.08.31. 17:28
Calvados bólé |
[BÓLÉ] |
ALKALOM: |
Party - fogadás |
|
Összetevők: 1 liter száraz fehér almabor 6 cl Amaretto Di Saronno 6 cl Calvados 6 cl Cointreau
Díszítők: nem díszítjük
Pohártipus: Bólés pohár (csésze) [Bármilyen anyagból készülhet, de a legalkalmasabb a hagyományos üveg. Az ital színe és a gyümölcsök látványa miatt. Rendszerint nem talpas, hanem füles pohár. Fontos szabály, hogy mindig adjunk mellé kiskanalat, hogy a vendégek a gyümölcsöket is meg tudják enni.]
Alkoholtartalom: magas
| |
Elkészítés: Az italokat nagy bólés tálba öntjük, és 1-2órára betesszük a hűtőbe, majd hozzáadjuk a feldarabolt gyümölcsöket. Szervírozásnál figyeljünk oda, hogy minden pohárba tegyünk gyümölcsöt.
Trükkök, jótanácsok: Nincs [Az elkészítés oly egyszerű, hogy nem igényel különosebb trükközést.]
|
|